Kategorier
Blog
Erhvervsrengøring på Sjælland
Erhvervsrengøring på Sjælland med kvalitetssikring

12 gode råd til valg af erhvervsrengøring

Her er 12 råd til hvordan du vælger den bedste erhvervsrengøring

12 gode råd til at vælge erhvervsrengøring

Når man skal finde et nyt rengøringsfirma til at varetage ens erhvervsrengøring, er baggrunden som regel at man ikke er tilfreds med det rengøringsfirma man gør brug af. Andre gange har man bare besluttet at det er tid til at få et rengøringsfirma, til at varetage ens rengøring i virksomheden.

Uanset årsagen til man skal bruge et rengøringsfirma til varetage ens erhvervsrengøring skal man gøre sig en ting klart. Det er noget der tager tid og kræver man undersøger tingene, inden man skriver under på den en bindende rengøringskontrakt. Derfor har vi her samlet 12 gode råd du kan bruge, når du skal finde et rengøringsfirma til gøre rent i din virksomhed eller organisation. 

Hvordan finder du det bedste rengøringsfirma til den laveste pris?

Du tænker måske, at det bare skal være så billigst om muligt, men du skal være opmærksom på at det billigste langtfra altid er det bedste. Man skal altid være påpasselig hvis et rengøringsfirma er meget billigere end alle andre. Det kan på den meget korte bane være den billigste løsning, men på den lange bane kan det blive en dyr løsning. Det gælder især hvis du igen skal bruge tid på at finde et nyt rengøringsfirma til din erhvervsrengøring.

Dit mål bør være at finde det rengøringsfirma der tilbyder den bedste pris, med den bedste kvalitet. Hvis du vælger den billigste løsning risikerer du at få en dårlig løsning på din erhvervsrengøring. Det vil koste tid, fordi du løbende vil skulle bruge tid på at klage over og dokumentere den dårlige rengøring. Derover kan du også være sikker på at dine kollegaer vil bruge tid på snakke om den dårlige rengøring. Tid der kunne være brugt på konstruktivt arbejde, men i stedet bliver brugt på snak om mangelfuld rengøring, som så i sidste ende så også koster penge. 

Kig efter et rengøringsfirma med overenskomst

Der er findes desværre rengøringsfirmaer som har ansatte der arbejder lang under mindstelønnen for en sanitør i Danmark, som gør rent og er på overenskomst. Derfor er det en god ide at kigge efter rengøringsfirmaer der på deres hjemmeside skriver de har overenskomst med deres ansatte.

Vælger du et rengøringsfirma der ikke har overenskomst, risikerer du ikke bare der kommer folk der ikke har opholdstilladelse. Du vil formentligt også opleve nogen rengøringsfolk der er demotiveret og bruger langt under den tid der er afsat til rengøringen. Det gør de fordi deres løn typisk er så lav, så for at de for at opretholde en løn din kan overleve på, skal de rigtige mange steder hen. De har altså typisk så mange steder, at de aldrig vil have den tid de faktiske skulle bruge, for kunne gøre ordentligt rent.

Det vil også være typisk være folk der ikke kan dansk og kun lidt elle slet ingen engelsk. Det betyder at der tit opstår misforståelser, og du dermed vil opleve dårlig rengøring. Dertil er der også tid hyppig udskiftning, fordi de ansatte altid søger nye og bedre forhold. Derved kommer der aldrig en fast sanitør der har opbygget rutinen og kender stedet hvor der skal gøres rent.

Vælg en erhvervsrengøring der er miljøvenlig,

I dag koster en miljøvenlig erhvervsrengøring ikke mere end en rengøring der ikke er miljøvenlig. Derfor er der ingen grund til ikke at vælge et rengøringsfirma der som minimum bruger Svanemærkede rengøringsmidler til deres rengøring. Det vidner nemlig ikke bare om et seriøst rengøringsfirma der passer på miljøet, men fortæller også, at det er et rengøringsfirma der er fulgt med tiden.

Når et rengøringsfirma passer på miljøet, betyder det som hovedregel også at de vil gøre brug af de nyste metoder indenfor rengøring. Dermed leverer rengøringsfirmaet også en mere optimeret rengøring, så de kan nå mere på kortere tid. Det kommer dig som kunde til gode, både på pris og kvalitet af den erhvervsrengøring du betaler for. 

Gå ikke efter en kvadratmeter pris

Nogen rengøringsfirmaer bruger en fast kvadratmeter når de skal give en pris på rengøring. Nogen gange kan du finde prisen på deres side, hvor prisen fremgår. Er det et rengøringsfirma der tilbyder en kvadratmeterpris på rengøringen, skal du søge videre.

Hvis et rengøringsfirma fastsætter prisen ude fra en kvadratmeterpris, risikerer du to tinge. Enten betaler du for meget eller også betaler du for lidt, og så er der ikke tid nok til at gøre ordentligt rent. Man kan nemlig ikke fastsætte en pris per kvadratmeter. Det afhænger nemlig både at rummes indretning og brug. Er der et fælleskontor med mange tætte stående borde, vil det kræve mere tid, end hvis det er et stort mødelokale som kun bruges en gang om ugen. Så derfor er det vigtig at hver enkelt lokale bliver bedømt, i forhold til hvor lang tid rengøringen vil tage i det enkelte rum.

Kan sociale medier hjælpe med finde det bedste rengøringsfirma?

Det kan noge gange hjælpe at kigge på de sociale medier for at få et indtryk af et rengøringsfirma. Man skal dog være opmærksom på at især når det kommer til erhvervsrengøring, vil en kunde sjælen bruge et socialmedie på dårlig omtale eller klager. De fleste der har en klage over deres erhvervsrengøring vil som regel henvende sig direkte til rengøringsfirmaet for at klage over deres rengøring.

Skal man kigge på nettet vil det som regel være trustpilot.dk det vil være nemmeste at finde noget på. Dermed dog ikke sagt du ikke kan finde noget på de sociale medier og der kan aldrig ske noget ved tjekke op en virksomhed via de sociale medier eller en søgemaskine.

Sådan tjekker du rengøringsfirmaets ekspertise

Ekspertise indenfor rengøring er et af de vigtigste ting når du vælger rengøringsfirma. Erfaring og ekspertise er simpelthen ubetaleligt når det kommer til professionel erhvervsrengøring. Manglende erfaring kan nemlig fører direkte til dårlig rengøring, men også i værste fald at der bliver ødelagt ting på grund manglende viden indenfor rengøring. Det er typisk linoleumsgulve, spejle og vandhaner der bliver ødelagt, fordi der ikke er tilstrækkeligt kendskab til hvordan tingene rengøres. Er det et linoleumsgulv elle trægulv skal dette også vedligeholdes. Bliver de ikke det bliver de ødelagt med tiden, ligesom det heller ikke er ligegyldig hvad slags mopper der bliver brugt til vaske de pågældende gulve.

De fleste rengøringsfirmaer vil fremhæve deres ekspertise indenfor rengøring på deres hjemmeside, så hvis det ikke er fremhævet der, skal du være på vagt og spørger indtil det.

Tjek om de har procedure for hvordan der gøres rent

Spørg indtil om rengøringsfirmaet gør brug af skriftlige vejledninger til deres sanitører, og om de har tjeklister til denne. En procedure er god ting at have, men den er endnu bedre hvis der er tjekliste så sanitøreren hurtig kan tjekke op på at alt er gjort.

Spørg om datablade til rengøringsmidlerne

Der er et lovkrav om, at hvor der er rengøringsmidler skal der også være et datablad til hvert enkelt rengøringsmiddel. Et datablad fortæller noget om hvem der har lavet det, hvem der må bruge det, samt hvad man skal være opmærksom på når man bruger det. Netop fordi et rengøringsmiddel kan være farligt ved forkert brug, fremgår det også hvad man skal gøre hvis uheldet er ude. Ligesom der står hvad rengøringsmidlet indeholder, hvilket især er vigtig hvis uheldet er ude og der er brug for professionel hjælp.

Dette har været et lovkrav i mange år, men desværre er der stadigvæk både virksomheder og institutioner der ikke har styr på det. Hvis rengøringsfirmaet ikke har styr på dette, men tilbyder dig en erhvervsrengøring skal du overveje om de har styr resten. Det er nemlig tit kendetegnet for virksomheder som heller ikke har styr på andre ting, som både når det kommer til juridiske tinge, men også andre ting. Det ikke nødvendigt sådan det er, men man bør være ekstra opmærk hvis et rengøringsfirma ikke har datablade til deres sanitører.

Det vil som regel også betyde, at der hellere findes produktinformation og brugervejledninger til de enkelte rengøringsmidler. Disse bruges til at fortælle hvad de enkelte rengøringsmidler kan bruges til, samt hvad de ikke kan og må bruges til.

Hvordan tjekker du om dit rengøringsfirma har styr databladene

Den nemmeste måde at finde ud om et rengøringsfirma har styr på deres datablade er ved spørger den eller de sanitører der gør rent. Hvis det ikke er muligt, må du spørger dit rengøringsfirma om det. Nogen gange kan de også forefindes sammen med rengøringsmidlerne. Så vil det typisk være i en mappe. De fleste gør dog brug af en elektronisk form, da databladene altid skal være opdateret med de nyste versioner. Da det som regel sker mindst en gang om året, er det derfor nemmest at have dem lageret elektronisk. Det gøres ved at sanitører typisk har en app eller på anden måde kan tilgå det fra deres telefon.

Hvis du vil læse mere om kravene fra Arbejdstilsynet her.

Tjek databladene for erhvervsrengøring

Sørg for at få en ordentlig rengøringskontrakt på dit tilbud.

Når du har fundet et rengøringsfirma som du mener er et god bud til at stå for din erhvervsrengøring skal du have et tilbud. Her er det rigtig vigtig at du får leveret et skriftligt tilbud der er velskrevet og klart fortæller hvad der er med i prisen. Sådan at du ikke lige pludselig opdager, at tømning af skraldespande ikke var med i tilbuddet, men skal tilkøbes. Det også vigtig hvis du vil have tømt opvaskemaskine eller have fyldt sæbe op, at det er indskrevet i tilbuddet. Hvis det ikke er, skal du nemlig forvente det vil koste ekstra. Det ikke nødvendigvis noget rengøringsfirmaet gør med ond vilje, det er typisk bare en misforståelse eller forglemmelse. Det betyder så bare at det ikke er medregnet i prisen.

Det også en god ide at have indskrevet hvad der sker, hvis rengøringsfirma en dag ikke gør rent.

Vælg ikke altid det lokale rengøringsfirma

Mange har en tendens til at søge efter et lokalt rengøringsfirma, når de bruger en søgemaskine. Man søger måske efter erhvervsrengøring København eller rengøringsfirma på Østerbro. Her kan det faktisk være en god ide at tænke ud af boksen. Du kan eksempelvis søge på erhvervsrengøring Sjælland, og dermed få et større udvalg. Mange rengøringsfirmaer tilbyder nemlig rengøring udover deres lokale område. Det er som regel også de større rengøringsfirmaer med størst erfaring, du finder på den måde. Du bør gøre dette for at få nogle bedre bud på din erhvervsrengøring. Måske tænker du at din virksomhed eller organisten, er for lille til at ville tage dig som kunde, men det sjældent tilfælde. De færreste rengøringsfirmer siger nej til at give tilbud på en opgave fordi den synes den er for lille.

Vinduespudsning kan være en god ide at få til sin rengøring

Det er som regel også billigere hvis man også får tilbud på vinduespudsning med i sit tilbud. Det er nemlig som regel billigere når man får en pakkeløsning med vinduespudsning i, end hvis man skal tilkøbe vinduespudsning ved siden af.