Kategorier
Erhvervsrengøring

Polish af gulve
København og
Sjælland

Hvad er polish

Polish minder lidt om lak. Det er en klar flyende væske som består af en opløsning af mikroskopiske plastperler. Når det bliver lagt ud på et gulv, vil den trække ned i alle sprækker, huller og porrer der måtte være i gulvet. Når polishen tørrer op vil de mikroskopiske plastperler ligge sig op af hinanden er dermed dannes et lag ovenpå det eksisterende gulv. Dette giver gulvet en forsegling som også gør at gulvet får en blankere overflade. Det har dog også en stor gevinst i forhold til gulvets holdbarhed. Et polish behandlet gulv er nemlig ekstra godt beskyttet imod, slid, væsker, skidt og snavs.

Fordelene ved polish gulv

Polish gulv har større slidstyrke end et tilsvarende gulv uden polishbehandling. Dette gør at gulvet får en længere levetid med en polishbehandling. Samtidig vil man også opleve at polish gør, at gulvets mønster og farver vil blive fremhævet. Man kan med en polishbehandling give et gulv et mere eksklusivt udseende. Det gøres typisk ved vælge en glasfuld polish der giver en høj glans og dermed giver mere dybde og glans på gulvet. Når man skal vælge glansen på et gulv der skal havde polishbehandling, er der mulighed for at vælge hvor høj eller lav en glans man ønsker på det polishbehandlede gulv. Man deler glansmulighederne på et polish gulv op i tre grupper,

  • Wet look, som er højglans
  • Blank, som er blank uden at være skinnende blank
  • Silkemat/blank, som er en mat med let glans.

Man vinder også i høj grad på rengøringen, når man vælger at få et polish gulv. Dette skyldes at et polishbehandlet gulv, ikke suger skidt og snavs ned i gulvets materiale. Det bliver derimod liggende på overfladen og dermed er det meget nemmere at fjerne. Samtidig er den glatte overflade også nemmere at rengøre og dermed tidsbesparende, når det skal rengøres. Gulve der er polishbehandlede er væsentligt mere hygiejniske end gulve uden polish pålægning, da et polish gulv ikke opsuger ting som skid, snavs og bakterier. Derfor kan der også med stor fordel foretages polishbehandling af gulve i rum, der har høje krav til hygiejnen.

Hvorfor få et polish gulv

Især gulve der har en meget porøse eller ru overflade, kan det være en stor fordel at få lagt polish på. Især gamle eller misvedligeholdte gulve kan få forlænget deres levetid væsentligt ved en polish pålægning. Ikke bare fordi det vil kræve længer tid at gøre rent, men også fordi man med en polishbehandling kan give gulve nyt liv, samt skåne det eksisterende gulv imod yderligere slidtage. Hvilke gulve kan få polishbehandling Man ser typisk mest polishbehandling på linoleumsgulve, men man kan med fordel også benytte polishbehandling på andre typer af hårde gulve. Ekspler på andre hårde gulve hvor der bruges polishbehandling

  • Marmor
  • Klinker
  • Skifter
  • Vinyl
  • Terrazzo
  • mosaik

Du er altid velkommen til at kontakt Merkur Service, hvis du er i tvivl om der kan bruges polishbehandling på en bestemt gulvtype.

Polishtyper

Der er over ordnet to slags polishtype. En polerbar og en upolerbar polish.

Polerbar polish Den polerbare polish har ikke den sammen modstandsdygtighed overfor vand som den upolerbare polishtype har. Den har til gengæld den fordel, at den er nem at poler op igen. Dette betyder dog også, at den skal poleres jævnligt.

Upolerbar polish Den upolerbar polishtype er den mest brugte polishtype i dag. Den har en væsentlig højere slidstyrke end den polerbare polishtype. Den har som udgangspunkt en højere selvglans end man ser ved de upolerbare polisher.

Specielpolisher Der findes en række andre polishtyper som benævnes som specielpolisher. En specialpolish kan være en skridsikker polishpålægning eller en specialpolish til antistatiske og ledende gulve.

Rengøring af polish gulv

Et polishbehandlede gulv er nemt at rengør og kan ved let rengøring nøjes med en tørmopping, fugtigmoppning eller vaske med et universalt rengøringsmiddel. Ved mere grundig rengøring af et polishbehandlet gulv, kan der bruges et fladmoppesystem eller en kombinationsmaskine til gulvvask. Man har også mulighed for at tilfører yderligere beskyttelse til et gulv der har fået polishbehandling. Dette kan gøres ved at bruge vaskeplejemiddel, som ligger en let film henover det polishbehandlede gulv og dermed tilfører gulvet endnu mere beskyttelse.

Vedligeholdelse af det polishbehandlet gulv

Når vi hos Merkur Service har leveret et nyt polishbehandlet gulv, sørger vi altid for at leverer en vejledning med til hvordan det polishbehandlet gulv bedst bliver rengjort og vedligeholdt. Det er med til at sikre, at selv om det ikke er Merkur Service der står for rengøringen og vedligeholdelse af det polishbehandlet gulv, så bliver gulvet ved med fremstå pænt og velholdt.

Få et tilbud på polish af gulv i København eller på Sjælland

Merkur Service tilbyder at lave polish gulv i hele København og på Sjælland. Vi kan give et helt uforpligtende tilbud og vejledning til hvilken polishtype der vil være bedst i forhold til rummet, hvor polishbehandlingen ønskes foretaget. Vi kan også fortælle om der vil være negative konsekvenser af at foretage en polishpålægning på den specifikke gulvtype, samt de fordele der kan opnås. Nogen af faktorerne der kan være i spil når man vælger af få polishbehandling af et gulv, er lokalets brug og lyset i rummet. Kontakt Merkur Service på mail info@merkurservice eller ring til os på telefon 70 60 50 68. Vi svarer alle hverdage fra 8:00 til 17:00. Der er også mulighed for at ligge en besked på vores telefonsvarer uden for lukketid.